Cruciale veranderingen bij De Driehoek GGZ De Driehoek heet tegenwoordig Cruciaal.
De Driehoek gaat verder als instelling voor kerkmaatschappelijk werk.
De Driehoek
Let op: dit bericht verschijnt eenmalig bij uw eerste bezoek aan deze site.
"Ze maken altijd ruzie, ik bemoei me er liever niet mee!"
Soms kun je beter deskundig advies vragen.

De Driehoek beëindigt haar activiteiten als organisatie voor Kerk Maatschappelijk Werk met ingang van 1 januari 2016.
 

Wat betekent dit voor ons hulpaanbod?

Vraag bij je diaconie na of jouw gemeente het Basispakket 2015 heeft gekocht. Is dat het geval dan kan je gedurende het jaar 2015 kosteloos gebruik maken van kortdurende hulp bij de Driehoek. Heeft jouw gemeente dit Basispakket niet ingekocht, dan rekenen wij € 65,= per gesprek.

Ben je bij ons in behandeling? Jouw hulpverlener zal met jou bespreken of en welke consequenties één en ander voor jou heeft. Mogelijk kunnen zij gebruik maken van het aanbod van één van de werkmaatschappijen van Lelie zorggroep: christelijke GGZ of Agathos Intensieve Hulpverlening.
 

Hulpaanbod in 2016

Wij adviseren je om na 1 januari 2016 psychologische hulp te zoeken via sociale wijkteams in jouw buurt of de huisarts. De huisarts kan je doorverwijzen voor christelijke hulp bij de één van de GGZ maatschappijen van Lelie zorggroep (Cruciaal, In de Bres, STAGG) of andere GGZ organisaties.

Iedereen ervaart wel eens moeite en problemen in het leven. De één meer dan de ander. Ook is de manier waarop je ermee om gaat voor iedereen verschillend. Je kunt soms het gevoel hebben dat alles tegelijk komt. Waar moet je dan beginnen?
 

Wat doen wij?

Eerste opvang

Wij, maatschappelijk werkers van De Driehoek, helpen u om het overzicht terug te krijgen. We zetten samen met u de zaken op een rijtje en adviseren u bij de stappen die u het beste kunt nemen. We geven advies en eerste opvang.

Kortdurende hulp

Wij bieden hulp 'als problemen moeilijkheden worden.' Problemen kunnen liggen in relationele sfeer, tussen partners, familie. Ook bieden wij hulp na verlies van bijvoorbeeld een geliefde door overlijden, verlies van een kind, verlies van werk of verlies na een scheiding. De maatschappelijk werker richt zich hierbij niet alleen op de problemen van het individu, maar betrekt hierbij ook de omgeving van de cliënt. Immers, de omgeving kan als een steungevende bron functioneren maar ook een mogelijke oorsprong voor problemen en belemmeringen zijn.


Verwijzen

Soms is het goed om psychologische hulp in te schakelen. Wij kennen de sociale kaart en kunnen u helpen met een verwijzing.

Groepswerk

U kunt ook eens in gesprek gaan met andere christenen die in een vergelijkbare situatie zitten. U kunt dan deelnemen aan groepswerk of een cursus volgen.

Netwerk ondersteuning

Er kunnen allerlei omstandigheden in uw leven zijn waardoor u weinig contact hebt met mensen uit de kerk, familie of vrienden. U kunt ook in de loop van uw leven belangrijke contacten kwijt zijn geraakt. Eenzaamheid is een gemis aan zinvolle relaties. Dat los je vaak niet alleen op. Een steuntje in de rug bij het opzetten van een nieuw netwerk kan dan veel opleveren. Wij geven u dat steuntje graag.