Cruciale veranderingen bij De Driehoek GGZ De Driehoek heet tegenwoordig Cruciaal.
De Driehoek gaat verder als instelling voor kerkmaatschappelijk werk.
De Driehoek
Let op: dit bericht verschijnt eenmalig bij uw eerste bezoek aan deze site.
"Als ze wat meer zou lachen zou die somberheid vanzelf verdwijnen."
Soms kun je beter deskundig advies vragen.

Mensen hebben mensen nodig

Veel mensen hebben een kring van mensen om zich heen waarmee ze hun ervaringen, hun blijdschap of zorgen kunnen delen.  Met de één hebben ze meer contact, met de ander wat minder. Je ontmoet elkaar in familie- of vriendenkring, op internet of in de kerk. Je hebt mensen om je heen nodig. Ze kunnen steun geven, aandacht en het gevoel dat je erbij hoort.

Door allerlei oorzaken komt het regelmatig voor dat mensen nauwelijks of in elk geval weinig contact hebben. Juist mensen met problemen missen vaak de sociale contacten, die ze zo hard nodig hebben. Maar ook mensen die midden in het leven staan kunnen zich eenzaam voelen.

Versterken van het Netwerk

Als u ontevreden bent over uw contacten en u niet weet hoe u dat kunt veranderen, dan kunt u vragen of iemand u daarbij helpen kan. Iemand uit uw omgeving die u vertrouwt of een diaken uit uw kerk, bijvoorbeeld. U kunt ook contact opnemen met de contactpersoon van de Driehoek. Voor elke gemeente van de GKv heeft de Driehoek een maatschappelijk werker als contactpersoon beschikbaar. U kunt hem of haar vragen om u te helpen een netwerk op te bouwen. Het overzicht vindt u op onze contactpagina.

Jong & eenzaam

Eenzaamheid is niet een probleem dat alleen bij ouderen voorkomt. Steeds vaker voelen ook jongeren zich eenzaam. Vaak heb je als jongere wel veel contacten via internet maar je sociale vaardigheden van face to face contact ben je op de een of andere manier kwijt geraakt. Je kunt bij de Driehoek samen met andere jongeren deelnemen aan groepswerk. Dit groepswerk is gericht op het versterken van je identiteit, keuzes leren maken, aanleren van sociale vaardigheden en vergroten van je assertiviteit. Neem contact op met de contactpersoon bij jou in de buurt of meld je aan via het aanmeldformulier.

 

Aanmelden

U / jij kunt gebruik maken van het aanmeldformulier om uw hulpvraag te stellen. Nadat u het formulier hebt verzonden nemen wij contact met u op.